Skip to main content

Αιδοιοπλαστική

H αιδοιοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση η οποία έχει ως στόχο την μείωση και αποκατάσταση των μικρών και μεγάλων χειλιών των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας επέμβαση είναι η απόκτηση αυτοπεποίθησης και άνεσης στην καθημερινή και σεξουαλική ζωή.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 90 του ΧΧ αιώνα η αιδοιοπλαστική έχει γίνει δημοφιλής.

Τα ορισμένα μέρη του σώματος τους εκτός από την σωστή ανατομική μορφή και σχήμα, επίσης έπρεπε να προκαλούν την σεξουαλική και αισθητική αντίληψη.

Η δημοτικότητα της αιδοιοπλαστικής αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο αριθμός των επεμβάσεων έχει αυξηθεί έως 70% σε σύγκρισή με το 2008 και συνεχίζει να διπλασιάζει τον αριθμό των ενδιαφερόμενων.

Στις ημέρες μας πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ατέλειας των εξωτερικών οργάνων τους. Πολλές γυναίκες και δεσποινίδες υποφέρουν και αποκτούν κόμπλεξ βλέποντας ασυνήθιστο σχήμα των εξωτερικών γεννητικών χειλιών τους. Που συνήθως οδηγεί σε αποξένωση από τους συνομήλικους τους και απόκτηση ψυχολογικών προβλημάτων.

Η σύγχρονη γυναίκα του ΧΧΙ αιώνα έχει δικό της μοναδικό στιλ και άποψη σχετικά με την ελκυστικότητα, ομορφιά και σεξουαλικότητα. Χωρίς καμία αμφιβολία παίρνει απόφαση για την αλλαγή της εξωτερικής της εμφάνισης για να πλησιάζει την τελειότητα και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση.

Οι αιτίες που προκαλούν την παραμόρφωση και ελάττωμα των μικρών και μεγάλων χειλιών:

 • Γενετικές ανωμαλίες.
 • Τραύματα μετά την γέννηση.
 • Λεμφόσταση.
 • Χρόνια δερματίτιδα.
 • Κοκκιωματώδεις νόσοι.
 • Νοσομυελοδυσπλαστικά.
 • Αυνανισμός.
 • Συστηματική χρήση ορμόνης τοπικά και εσωτερικά.
 • Σεξουαλικές ανωμαλίες.

 

Οι ενδείξεις για την αιδοιοπλαστική:

 • Παραμορφώσεις και ελαττώματα των μικρών και μεγάλων χειλιών.
 • Ανεπιθύμητο για την ασθενή σχήμα μήκος μέγεθος τους.
 • Δυσαναλογία μεταξύ μικρών και μεγάλων χειλιών.
 • Ασυμμετρία.
 • Σκούρο χρώμα του δέρματος και του βλεννογόνου.
 • Συχνά ερεθίσματα και φλεγμονή του δέρματος και βλεννογόνου.
 • Δυσκολία στο περπάτημα, φορώντας εσώρουχα, μπικίνι και τζιν.
 • Έλλειψη αυτοπεποίθησης και ντροπή κατά την διάρκεια της σεξουαλικής συνουσίας.
 • Επιθυμία της ασθενούς να έχει πιο όμορφο σχήμα των γεννητικών οργάνων.

 

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι επέμβασης όπως μείωση των υπερτροφικών μικρών χειλιών, διόρθωση της ασυμμετρίας τους, λιποαναρρόφηση στο εφήβαιο. Μετά τις ενδείξεις γιατρού υπάρχει δυνατότητα του συνδυασμού των επεμβάσεων.

Ηλικία: 18-75 ετών.
Αναισθησία: τοπική μαζί με την νευροληπταναλγησία ή γενική νάρκωση.
Διάρκεια της επεμβάσεως: 30-45 λεπτά. Η ασθενής επιστρέφει στο σπίτι την ίδια μέρα.
Μετεγχειρητική εξέλιξη: 4-6 ημέρες.
Συμβουλές: υγιεινή των γεννητικών χειλιών 3-4 φορές την ημέρα με ένα αντισηπτικό διάλυμα, σεξουαλική αποχή για 6 εβδομάδες περίπου.
Μετεγχειρητική χειρουργική εξέταση: σε 6-7 ημέρες και στη συνέχεια 1 φορά το μήνα για 1 χρόνο.
Κοστολόγηση επεμβάσεως: καθαρίζεται κατά την διάρκεια της ιατρικής επίσκεψης.

 

Τι πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας;

 • Η αιδοιοπλαστική είναι μια από τις επεμβάσεις που αναλύεται λεπτομερώς, μόνο προσωπικός με την ασθενή.
 • Πρέπει να συζητηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην επέμβαση, να γίνει έλεγχος ανατομικού σχήματος των εξωτερικών γεννητικών οργάνων, εξήγηση των λεπτομερειών της μεθόδου επέμβασης ειδικά για την περίπτωση καθεμίας, να γίνει προειδοποίηση για πιθανές μετεγχειρητικές παρενέργειες και να δοθούν προ και μετεγχειρητικές συμβουλές.
 • Η επέμβαση πραγματοποιείται 10 ημέρες πριν ή μια εβδομάδα μετά την περίοδο.
 • Είναι απαραίτητη η διακοπή του καπνίσματος για 1-2 μήνες πριν την επέμβαση.
 • Η επέμβαση πρέπει να πραγματοποιηθεί από έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό ο οποίος γνωρίζει την ανατομία και την λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων.

 

Αιδοιοπλαστική - μαρτυρίες

L. Κωνσταντίνα (28), Αθήνα
5

Η κ. Καραπετιάν άλλαξε ολοκληρωτικά την ζωή μου. Το πλούσιο βιογραφικό της με έκανε να την εμπιστευτώ απόλυτα. Υποβλήθηκα πριν από μερικές βδομάδες σε επέμβαση αιδιοπλαστικής, ένα είδος επέμβασης καινούριο για τα ελληνικά δεδομένα. Η κ. Καραπετιάν με εμψύχωσε σε αυτή μου την απόφαση και τα αποτελέσματα ήταν πράγματι εξαιρετικά! Πλέον έχω ανακτήσει την αυτοπεποίθησή μου και το οφείλω αποκλειστικά σε εκείνη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάται καμία γυναίκα την αιδιοπλαστική, ειδικά όταν εξαιτίας αυτής θα αποκτήσει ή θα βελτιωθεί η προσωπική συναισθηματική της κατάσταση- όπως έγινε με εμένα. Την ευχαριστώ θερμά.

Βανέσα (27), Αθήνα
5

Αισθάνομαι πως έγινε μια νέα αρχή στη ζωή μου. Το πρόβλημά μου, δυσμορφία εσωτερικών χειλιών του αιδοίου,στεκόταν εμπόδιο για μια σεξουαλική ζωή. Πήρα την πρωτοβουλία και χωρίς να το πω σε κανέναν, αποφάσισα να αλλάξω μια για πάντα αυτή τη κατάσταση με την αιδιοπλαστική. Έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα την κ. Καραπετιάν. Αμέσως με κέρδισε το πρόσχαρο παρουσιαστικό της καθώς και το πλούσιο βιογραφικό της. Από τη πρώτη κιόλας επίσκεψη στάθηκε δίπλα μου, μου έδωσε κουράγιο και με καθησύχασε. Αν και κανένας από την οικογένειά μου δεν ήθελα να το γνωρίζει και επομένως δεν ήταν την ώρα της εγχείρησης κοντά μου, η κ. Καραπετιάν με εμψύχωσε τόσο πολύ -και κατά το τέλος της επέμβασης, που μου φάνηκε πως είχα μαζί μου όλους τους δικούς μου ανθρώπους. Το αποτέλεσμα; Από την τρίτη μέρα κιόλας -ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες της γιατρού- φάνηκαν τα πιο φυσικά και όμορφα χείλη στη συγκεκριμένη περιοχή. Τώρα πια έχω ανακτήσει την αυτοπεποίθησή μου για αυτό και ευχαριστώ δημόσια την κ. Καραπετιάν!

Καλγωμάρ (36), Θεσσαλονίκη
5

Η αιδιοπλαστική μου άλλαξε κυριολεκτικά τη ζωή μου. Πριν αποφασίσω να προβώ στην επέμβαση είχα άγχος και ενδοιασμούς αλλά με την παρότρυνση των φίλων μου και του συντρόφου μου Μπλέσηνγκ πήρα τη σωστή απόφαση. Είχα ρωτήσει και παλαιότερα στην Κούβα, απο όπου κατάγομαι αλλα δεν με αναλάμβαναν και τελικά την έκανα στην Ελλάδα.
Το πρόβλημα μου ήταν με τα χείλη και ειδικότερα με το αριστερό τείχωμα όπου υπήρχε δυσμορφία και είχε επέλθει χαλάρωση. Μετά απο την επιτυχία της επέμβασης είμαι πιο ανοιχτή στην όλη διαδικασία και σκέφτομαι να προβώ και σε ανόρθωση στήθους και ίσως και σε λεύκανση πρωκτού.

Ερωτήσεις και απαντήσεις: 

Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 96 52 210 ή 697 36 22 915

για να κλείσετε ραντεβού με την πλαστικό χειρουργό Καρίνα Καραπετίαν.