Skip to main content

Μαστοπηξία - Ανόρθωση των μαστών

Ανόρθωση στήθουςΜετά την εγκυμοσύνη, το θηλασμό, μετά από απότομη απώλεια βάρους και γενικώς με την πάροδο του χρόνου, χαλαρώνει το δέρμα των μαστών, το στήθος χάνει την ελαστικότητα και το σχήμα του. Ως αποτέλεσμα, μειώνεται το μέγεθος των μαστών και παρατηρείται η πτώση τους, ενώ ενδέχεται να υπάρξει και μετατόπιση των θηλών.

Σε περίπτωση μαστοπηξίας δεν γίνεται η μείωση των μαστών, αλλά αφαίρεση του περίσσιου δέρματος, η οποία προκαλεί ανόρθωση των μαστών με παράλληλη αλλαγή του μεγέθους και της θέσης τους.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι ανόρθωσης των μαστών, αλλά η επιλογή της συγκεκριμένης γίνεται μετά από συζήτηση με τον χειρουργό και εξέταση της κάθε ενδιαφερόμενης. Για πιο εντυπωσιακό σχήμα μαστών, η μαστοπηξία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με την αυξητική πλαστική μαστών με προσθέσεις από σιλικόνη.

Ηλικία: 20-55 χρονών.

Αναισθησία: Η επέμβαση γίνεται με γενική νάρκωση.

Διάρκεια της επεμβάσεως είναι 2-3 ώρες.

Μετεγχειριτική αποκατάσταση:

  • Η ασθενής παραμένει μια νύχτα στο νοσοκομείο
  • Είναι απαραίτητη η εφαρμογή ειδικού επιδέσμου (σουτιέν) για 1- 1, 5 μήνες.
  • Αφαίρεση των ραμμάτων: μετά από 10-12 ημέρες.
  • Δυναμική παρακολούθηση: 1 φορά την εβδομάδα γα πρώτους 2 μήνες και μετά 1-2 φορές κάθε χρόνο.
  • Γενική επαναφορά: μετά 1-2 βδομάδες.

Κοστολόγηση επεμβάσεως: καθορίζεται κατά την διάρκεια της επίσκεψης.

Η επιθυμία της κάθε γυναίκας για το μέγεθος των μαστών της μπορεί να διαφέρει από τις συστάσεις του χειρουργού της. Είναι πολύ σημαντικό να μελετηθούν όλες οι λεπτομέρειες κατά την διάρκεια της επίσκεψης και να ληφθούν υπόψη οι αναλογίες του σώματος της ενδιαφερόμενης σε σχέση με τους μαστούς, η ηλικία της, η γενική κατάσταση του δέρματος και των κυττάρων και η δεδομένη πτώση. Η ενδιαφερόμενη ενημερώνεται επίσης για τις μετεγχειρητικές ουλές (το σχήμα των οποίων εξαρτάται από τη μέθοδο της επέμβασης).

Σημαντικό στοιχείο για ένα τέλειο αποτέλεσμα είναι και ο ακριβής σχεδιασμός των μαστών πριν την επέμβαση. Τέλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, σας δίνετε το τελικό κόστος της επέμβασης, το οποίο εξαρτάται από τη μέθοδο, τη διάρκεια του χειρουργείου και τις ημέρες παραμονής στο νοσοκομείο.

Τι πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας;

Η μαστοπηξία είναι μία σοβαρή επέμβαση. Για ένα τέλειο αποτέλεσμα απαιτείται:

  • διακοπή του καπνίσματος για 2 μήνες πριν την επέμβαση,
  • σωστή επιλογή του ειδικού σουτιέν που εφαρμόζεται μετά την επέμβαση,
  • εξατομικευμένη μέθοδος επεμβάσεως,
  • εξειδίκευση και εμπειρία σε επεμβάσεις μαστού από έναν επαγγελματία χειρουργό.
Ερωτήσεις και απαντήσεις: 

Δεν ξέρω την ηλικία σας, το μέγεθος και την κατάσταση του στήθους σας. Πρέπει να σας δω από κοντά πριν απαντήσω για το κόστος της κατάλληλης επεμβάσεως.

Υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι ανόρθωσης στήθους από τις οποίες πρέπει να διαλέξετε την πιο κατάλληλη για να μην δημιουργηθεί μελλοντικό πρόβλημα με θηλασμό.

Η επέμβαση πραγματοποιείται σε ηλικία πάνω από 16 χρονών για λόγους υγείας και καλύτερο αποτέλεσμα διότι πρέπει να ολοκληρωθεί ανάπτυξη του οργανισμού και μεταβολισμού σας. Το κόστος καθαρίζεται κατά την διάρκεια επίσκεψης.

Βεβαίως υπάρχουν μέθοδοι για μείωση θηλών στήθους οι οποίοες πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία. Το κόστος εξαρτάται από κλινική εικόνα και μέθοδο και ξεκινάει από 500 Ε.

Ναι βέβαια υπάρχει λύση για την δίορθωση δικής σας δυσμορφίας. Καλύτερα να σας δω από κοντά.

Μπορεί να γίνει αλλά πρέπει να εξετάσω το μέγεθος του μαστού, την πτώση του και την κατάσταση των αδένων του μαστού.

Να υπολογίζετε 1,5 με 2 μήνες, μετά την επέμβαση. Η κολύμβηση είναι η καλύτερη σύσταση για να ολοκληρωθεί το όμορφο σχήμα του στήθους.

Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 96 52 210 ή 697 36 22 915

για να κλείσετε ραντεβού με την πλαστικό χειρουργό Καρίνα Καραπετίαν.